Besøgstjenesten er guld værd

Besøgstjenesten kan være til stor glæde for dem, som har brug for socialt samvær, et besøg, en snak og et lyttende øre. Det er ofte til stor glæde og udbytte for både besøgsvært og besøgsven


Interview med besøgsvært Egon Løvbirk

Jeg ønsker besøg, da jeg ellers sidder alene. Jeg oplever, der igennem besøgstjenesten er mulighed for, at der kan opstå en lidt dybere relation, end den man måske vil opleve andre steder. Det er vigtigt, at vi begge er på bølgelængde og har samme interesser, så der kan blive talt om noget dybt og lidt mere meningsfyldt. Det giver liv i huset og et frisk pust at få en besøgsven. Det giver tankeadspredelse og man undgår at blive alt for isoleret. Det er dejligt med fast besøg og et input i hverdagen.
Vi skal harmonere og have samme interesser, for det giver mere glæde. For mig er samtalen meget vigtig og at man har noget fælles at tale om. Samtalen skal gå begge veje og der skal være gensidig kemi. Det er vigtigt, at begge parter får noget meningsfyldt og godt ud af mødet. Vi skal begge have en god og glad fornemmelse bagefter. Besøgstjenesten er guld værd.

Tak til Egon Løvbirk for et godt interview. Jeg har været besøgsven 1-1½ time en gang om ugen i 5 uger under praktik ved Vor Frelsers Kirke. Jeg har som besøgsven haft en rigtig god oplevelse og kan varmt anbefale andre at blive besøgsven.


Af: Hanna Ajken Jensen, praktikant og besøgsven


Besøgstjeneste - vil du være besøgsven?

Besøgstjenestens formål

Besøgstjenesten formidler hjemmebesøg til mennesker, der har brug for og lyst til at lære et andet menneske at kende, og som har svært ved at komme ud blandt andre. Erfaringen viser, at besøgene kan blive til gensidig glæde og opmuntring for både besøgsvært og besøgsven.

Besøgenes indhold

Besøgsvært og ven kan være sammen om mange ting - fx socialt samvær, samtale, ture ud af hjemmet, fælles oplevelser såsom koncert eller udstillinger, spille kort, højtlæsning m.v. Man finder sammen ud af, hvad besøget skal indeholde. 

Det er ikke meningen at besøgsvennen skal udføre praktisk arbejde i hjemmet. Besøgstjenesten er altid et supplement til den service, der ydes fra det offentlige.

Hvad skal der til for at blive besøgsven?

  • At du har tid, lyst og overskud til at gå på besøg (hyppighed og længde af besøgene aftales nærmere. Det vil typisk være 1-2 timer hver eller hver anden uge) 
  • At du kan lytte
  • At du er trofast og har evne til at skabe en tillidsfuld kontakt
  • At du kan skabe en ligeværdig kontakt 
  • Overholder tavshedspligten

Som frivillig besøgven inviteres du 1-2 gange om året til at mødes med de andre besøgsvenner, dels for at udveksle erfaringer og at komme på kursus/inspirationsdag. 

Besøgstjenesten ud fra Vor Frelsers kirke

Vi arbejder ud fra et kristent værdigrundlag og viger ikke tilbage for at tale om livets store, vigtige og svære spørgsmål, hvis besøgsværten ønsker det. Besøgsvenner er ganske almindelige mennesker, men den tvivl og usikkerhed det giver. Det er vigtigt, at man er troværdig.

Kunne du tænke dig at blive besøgsven eller at få besøg - eller blot høre mere om besøgstjenesten, så kontakt Kirke- og kulturmedarbejder Britta Søes.

Kalender

BegivenhedDato

AFLYST Gudstjeneste Skærtorsdag

Gudstjeneste ved Dorthe Rask Jensen Tekst: Johs. 13, …

9. apr 10:30
11:30
9. apr 10:30 -
11:30

AFLYST Gudstjeneste Langfredag

Gudstjeneste ved Elon Jepsen Tekst: Luk. 23, 26-49/Johs. 19, …

10. apr 10:30
11:30
10. apr 10:30 -
11:30

AFLYST Gudstjeneste Påskedag

Gudstjeneste ved Dorthe Rask Jensen Tekst: Matt. 28, …

12. apr 10:30
11:30
12. apr 10:30 -
11:30

AFLYST Gudstjeneste 2.Påskedag

Gudstjeneste ved Elon Jepsen Tekst: Johs. 20, …

13. apr 10:30
11:30
13. apr 10:30 -
11:30

Spis Sammen - FLYTTET TIL 19.MAJ

Velkommen til gratis aftensmad, hyggeligt samvær og en afsluttende …

14. apr 17:00
18:30
14. apr 17:00 -
18:30

Fælleskirkelig bøn - AFLYST

Der er fælleskirkelig bøn hver onsdag i lige uger fra kl. 16-17 i Kirkehuset, …

15. apr 16:00
17:00
15. apr 16:00 -
17:00

Retrætedag lørdag d. 13.juni

Læs mere her